Alimentele pe care nutriţioniştii nu le mănâncă niciodată: „Sunt asociate cu inflamaţia cronică şi riscul crescut de cancer“

carne jpeg

Nutrişioniştii stau departe de alimentele toxice care afectează echilibrul organismului. Printre produsele pe care aceştia le evită sunt incluse şi cele pline de chimicale care pot duce la apariţia unor boli extrem de grave.

În general, când vine vorba de un stil alimentar sănătos, majoritatea nutriţioniştilor folosesc expresia „totul trebuie făcut cu moderaţie“. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care aceştia niciodată nu le-ar consuma. Publicaţia britanică Business Insider a cerut câtorva nutriţionişti să numească mâncarea sau băutura pe care niciodată nu le-ar consuma.

Unt de arahide cu nivel de grăsime redus

„Grăsimea din untul de arahide ajută la păstrarea inimii sănătoase. Atunci când producătorii de alimente elimină grăsimea din untul de arahide o înlocuiesc cu diferite forme de zahăr printre alte ingrediente nedorite. Untul de arahide cu un conţinut redus de grăsimi este mult mai bogat în zahăr şi carbohidraţi decât untul obişnuit de arahide. Eu aleg produsul făcut numai cu două ingrediente: arahide şi sare“ - Rachel Meltzer Warren, nutriţionist.

Băuturi carbogazoase

„Evit să beau băuturi carbogazoase de când mă ştiu. Cred că este o risipă de calorii, pentru că este vorba de mult zahăr, o băutură lipsită de nutrienţi. Băuturile de acest tip nu fac decât să crească consumul de calorii fără a-ţi crea senzaţia de saţietate“ - Kim Larson, nutriţionist şi purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriţie din Marea Britanie.

Margarină

„Eu sunt cu siguranţă un dietetician care încearcă să consume toate alimentele, dar singurul lucru pe care îl evit este margarina. În primul rând, iubesc untul, dar îl folosesc foarte puţin, de obicei doar câteva linguri de câteva ori pe săptamână. La nevoie, puteţi utiliza uleiul de măsline pentru a găti. Şi nu fac niciodată loc margarinei în dieta mea“ -  Andrea Goergen, nutriţionist.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro