Cartoful, cel mai mare duşman al siluetei tale

cartofi jpeg

Dacă vrei să-ţi ţii kilogramele în frâu este bine să ştii de ce alimente trebuie să te fereşti. Un singur gram de glucide aduce organismului tău 4 kilocalorii.

Alimentele bogate în glucide precum smochinele, pâinea, cartofii sau produsele de patiserie sunt un real pericol pentru silueta ta. Acestea cresc valoarea glicemei şi favorizează apariţia inesteticului colăcel din jurul taliei.

Cartoful este unul din alimentele preferate ale românilor care poate fi gătit în foarte multe combinaţii şi servit la orice masă a zilei. Cea mai frecventă formă de consum fiind varianta un pic mai nesănătoasă şi anume prăjirea lui în ulei.

Această legumă nu conţine doar carbohidraţi, ci are şi o valoare crescută pe multe pieţe în dezvoltare. Este considerat că, fiind a treia sursă importantă de hrană pentru planetă, ar putea contribui semnificativ la asigurarea hranei şi reducerea sărăciei în ţările în dezvoltare.

Puţini sunt cei care ştiu că prima ţară unde au apărut cartofii prăjiţi este Belgia unde populaţia avea două surse sigure de hrană şi anume peştele şi cartoful.

Află cum să prepari cartofii pentru a nu te îngrăşa pe clicksanatate.ro.

Află cum să prepari cartofii pentru a nu te îngrăşa pe clicksanatate.ro.