Cât timp rezistă alimentele proaspete în frigider

Cât timp rezistă alimentele proaspete în frigider jpeg

Acest ghid te va ajuta să nu mai arunci mâncarea şi să reduci cheltuielile pe care le ai, în mod normal, când cumperi alimente.

Când vine vorba de alimentele proaspete, există un fel de lege nescrisă: fie nu ai niciodată suficiente, fie cumperi prea multe şi le vezi cum se strică în frigider. Este extrem de frustrant, în special dacă te gândeşti la toţi banii care se duc în coşul de gunoi cu toate acele alimente alterate pe care eşti nevoită să le arunci.

Adoptând o strategie simplă şi având câteva cunoştinţe minime despre valabilitatea alimentelor pe care le cumperi, vei putea economisi bani şi vei arunca mai puţină mâncare. Iată mai jos câteva sfaturi despre depozitarea corectă a alimentelor proaspete, care te vor ajuta să ştii exact cât se vor menţine fructele şi legumele proaspete.

1. Taie întotdeauna partea de sus a rădăcinoaselor

Este un sfat simplu şi uşor de aplicat: e bine să tai întotdeauna partea de sus a legumelor din familia rădăcinoaselor, cum sunt morcovii, sfecla roşie şi ridichile înainte de a le depozita în frigider. Dacă le laşi frunzele, acestea vor trage toată umezeala din legume.

2. Nu decongela niciodată carnea pe blatul de bucătărie

Un alt sfat bun este să încerci întotdeauna să îţi planifici mesele din timp şi să dezgheţi carnea în frigider, peste noapte. Nu este recomandat să o laşi în zonele în care temperatura este prea mare. Dacă te afli într-o situaţie presantă şi trebuie să foloseşti carne congelată pentru a prepara cina, poţi încerca să dezgheţi carnea în apă caldă.

3. Nu păstra pâinea proaspătă în frigider

Aceasta este o greşeală pe care o fac mulţi oameni. Depozitarea în frigider usucă pâinea şi o face să se strice mai repede. De regulă, pâinea va rezista în jur de patru zile dacă e păstrată la temperatura camerei, aşa că nu e necesar să o ţii în frigider. În schimb, poţi porţiona pâinea în funcţie de cât de multă crezi că vei mânca într-un interval de timp, iar restul o congelezi.

4. Păstrează fructele şi legumele separat

Anumite fructe şi legume ar trebui depozitate separat. Majoritatea fructelor produc etilenă pe măsură ce se coc, o substanţă care poate determina legumele să se strice prematur. Merele, cantalupul (o varietate de pepene galben), nectarinele şi prunele pot face ca unele legume (broccoli, mazărea, varza şi fasolea) să se strice mult mai repede.

5. Păstrează la frigider fructele şi legumele după ce le-ai tăiat

Chiar dacă ai de-a face cu legume sau fructe pe care în mod normal le păstrezi pe blatul din bucătărie, dacă vrei să păstrezi resturile, acestea trebuie dedpozitate într-un recipient etanş în frigider, astfel încât să nu se strice.

image

Cât timp rezistă alimentele proaspete în frigider

  • Între 1 şi 3 zile în frigider rezistă: ciupercile, sparanghelul, anghinarea, murele, broccoli, porumbul, cireşele, fasolea verde, zmeura.
  • Între 4 şi 6 zile în frigider rezistă: caisele, lămâile, afinele, ardeii graşi, salata verde, limeta, prunele, vinetele, portocalele, ceapa verde, piersicile, căpşunile, prazul, perele, dovlecelul verde şi cel galben, pătrunjelul, spanacul.
  • De la 7 zile în sus în frigider rezistă: merele, sfecla, varza, morcovii, ţelina, clementinele, rodia, conopida, varza de Bruxelles, păstârnacul, ridichile (cu frunzele tăiate).
  • Se pot păstra pe blatul din bucătărie: avocado, bananele, busuiocul, coriandrul, castraveţii, usturoiul, pepenele roşu, ceapa, cartofii, roşiile, dovlecelul de iarnă.
  • Carnea roşie - se foloseşte în decurs de 3 zile de la cumpărare sau se congelează, apoi se dezgheaţă în frigider şi se foloseşte imediat la prepararea mâncării, o dată ce a fost dezgheţată.
  • Peştele şi carnea de pasăre - se folosesc în decurs de 2 zile de la cumpărare sau se congelează, apoi se dezgheaţă în frigider şi se folosesc imediat la prepararea mâncărurilor, odată ce au fost dezgheţate.

Sursa: www.sheknows.com

www.sheknows.comRecente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg