Ce să gătești într-un weekend cu prietenii. Sfaturi practice

beko@clickpoftabuna ro jpg

Îți dorești să-ți petreci un weekend relaxant la tine acasă în care să te bucuri de timpul tău liber alături de cei dragi sau de cei mai buni prieteni. Una dintre cele mai plăcute activități este gătitul. Fie că faci rețetele care deja te-au consacrat, fie poate vrei să experimentezi, acum este momentul cel mai potrivit. De cele mai multe ori, bucătăria este inima casei în care locuiești. Este locul în care se adună toată lumea, indiferent de ce dimensiune are. Întotdeauna și musafirii, dar și cei ai casei, se simt cel mai confortabil atunci când se întâlnesc la bucătărie. Dacă ai dileme și nu știi ce ai putea găti în weekend, iată aici câteva idei.

Pentru micul dejun

Avocado toast. Tai un avocado, îl stropești cu lămâie, adaugi puțină sare și îl dai prin blender. Între timp, prăjești câteva felii de pâine. Dacă vrei, îți poți face și ouă poșate. Peste pâinea prăjită, adaugi avocado și pui oul deasupra. Asezonezi cu piper roșu și ai un mic dejun delicios.

Dacă preferi un mic dejun dulce, optează pentru o porție de porridge cu fructe proaspete și miere de albine. Într-o cratiță încălzești o jumătate de cană de lapte sau orice băutură vegetală peste care adaugi o lingură cu fulgi de ovăz. Pune și puțină sare. Amesteci și, când se înmoaie, dai la o parte de pe foc. Lași să se răcorească și pui totul într-un bol. Poți adăuga zmeură sau căpșuni, o banană, puțină scorțișoară și miere după gust.

Micul dejun este o masă importantă din zi. Savurează-l ori de câte ori ai ocazia.

Pentru prânz

În curând, vor sosi musafirii și vrei să-i surprinzi. Dacă sunt prieteni apropiați, îi poți invita chiar și la o ciorbă bună de pui sau de legume pe care să o pregătești după rețeta specială a bunicii. Fierbi carnea, adaugi legumele, neapărat proaspete și tăiate cubulețe, apoi, spre final, pui puțin suc de roșii pentru culoare. Secretul bunicii era că adăuga borșul clocotit la final cu leuștean în el și mai punea în timpul gătitului și o floare de mărar pentru gust. O servești la masă cu pâine proaspătă, smântână și ardei iute.

Prietenii tăi vor aprecia, cu siguranță, efortul pe care l-ai depus și vor cere chiar și o porție în plus.

Dacă vrei să gătești două feluri, poți face o friptură clasică, de vită sau de pui, la cuptor peste care să adaugi condimentele preferate și să o asezonezi cu o salată generoasă.

La desert, puteți face concurs de întors clătite. Cine reușește să întoarcă cele mai multe clătite cu tigaia are dreptul să mănânce câte clătite vrea. Sigur sunt câțiva pricepuți printre prietenii tăi care nu ar refuza o așa ofertă.

Pentru cină

Această masă a zilei vă aduce din nou împreună. Alege să faci ceva ce se gătește repede.

Pizza făcută în casă este un preparat care va fi apreciat cu siguranță. Poți alege să faci chiar tu blatul sau să cumperi blatul gata făcut, iar tu doar să-l personalizezi cu ingredientele preferate. Adaugă roșii, mozzarella, sos de roșii și alte mezeluri și las-o la cuptor aproape 20 de minute până când blatul este crocant.

O altă idee ar fi să faci bruschete cu roșii, usturoi și busuioc. Taie feliile de pâine și prăjește-le. Adaugă ulei de măsline, pastă de usturoi, roșii tăiate cubulețe și busuioc proaspăt. Le poți servi calde sau reci. Aici se potrivește un prosecco și un film bun cu toată gașca.

Weekendurile sunt momentele în care se adună toată lumea la povești, socializează și se bucură de viață. Fii recunoscătoare că ai prieteni și familie cu care să-ți petreci zilele și să socializați împreună.

Sursa foto: https://www.pexels.com/