Cinci activităţi gastronomice care te ajută să scapi de rutina din cuplu

Cuplu in bucatarie jpg

Chiar şi cele mai frumoase şi afectuoase cupluri pot ajunge să intre într-o rutină care să le afecteze în timp relaţia. Între îndatoririle profesionale şi cele casnice, poate fi cu adevărat dificil să găseşti timp pentru activităţi amuzante pe care să le poţi face cu partenerul de viaţă. Dacă simţi că relaţia ta are nevoie de un nou elan, poţi începe să te gândeşti la ce poţi face pentru a schimba situaţia. Iată cinci sugestii pentru gurmanzi, gourmet şi nu numai.

1.   Gătiţi împreună

Gătitul poate să fie mai mult decât o sarcină casnică sau o obligaţie a unuia dintre parteneri, ci poate deveni o activitate relaxantă de cuplu. Când aveţi o seară liberă, puteţi pregăti împreună o reţetă care vă place amândurora. Pentru o atmosferă destinsă, puneţi nişte muzică, împărţiţi-vă sarcinile în crearea preparatului ales sau, de ce nu, lăsaţi-vă creativitatea să preia controlul şi adaptaţi reţeta propriilor voastre gusturi. Ideea este să faceţi ceva nou împreună şi să daţi o nouă dimensiune, mai  plăcută, unei activităţi casnice.

2.   O evadare romantică

Faceți-vă bagajele și plecați măcar pentru un weekend! Din când în când, o escapadă romantică poate fi soluţia perfectă pentru a vă condimenta viaţa de cuplu. Chiar şi o scurtă ieşire din cadrul cotidian o să vă reîncarce pe amândoi cu energie şi vă va permite să petreceţi timp împreună, departe de rutina voastră obișnuită.

O ieşire în natură poate fi ideală, chiar şi pentru cei care nu sunt mari amatori de drumeţii sau alte activităţi în aer liber. Puteţi încerca ceva inedit, cum ar fi să vă cazaţi la un bungalow sau să mergeţi la degustari de vinuri. Multe regiuni viticole sunt deosebit de frumoase indiferent de anotimp, aşa că, veţi putea să vă bucuraţi şi de peisaje noi şi de relaxare.

3.   Ieşiţi în oraş

Chiar dacă aveţi prea puţin timp liber sau activităţile cu cei mici vă ocupă majoritatea serilor, este important să vă faceţi timp să ieşiţi în cuplu. Cel puţin o dată la câteva săptămâni, ieşiţi în oraş la o întâlnire. O să vă simţiţi ca la începuturile relaţiei, ceea ce poate da un nou dinamism vieţii de cuplu. Vă puteţi răsfăţa descoperind de fiecare dată un nou restaurant sau o gastronomie dintr-o altă ţară. Aceste momente de intimitate şi de relaxare contează foarte mult pentru a evita monotonia.

4.   Încercaţi un curs de gătit

Dacă gastronomia este un subiect care vă pasionează pe amândoi şi vreţi să treceţi de la privit emisiuni culinare şi răsfoit reviste de specialitate la practică, un curs de gătit poate fi o activitate potrivită. Pe lângă faptul că aţi face ceva amuzant împreună, ar fi şi o modalitate de a învăţa lucruri noi şi de a ieşi din rutină. În plus, un hobby pe care îl împărtăşiţi poate avea şi rolul de a vă impulsiona să comunicaţi mai mult sau chiar de a vă redescoperi reciproc dintr-o nouă perspectivă.

5.   Organizaţi picnicuri

Dacă vreţi să evadaţi din locuinţă şi să vă bucuraţi de puţin timp petrecut în aer liber, puteţi să organizaţi din când în când câte un picnic. Poate fi în parcul din apropiere, dacă nu aveţi prea mult timp la dispoziţie, sau la pădure, dacă vreţi să fie o activitate de weekend. Nu trebuie neapărat să fie ceva sofisticat. Important este să vă bucuraţi de timpul petrecut împreună, de natură şi… de gustările preferate. 

Aşadar, pentru a scăpa de rutina care se poate instala fără să-ţi dai seama în cuplu, nu este nevoie să faci schimbări extraordinare. Uneori este nevoie să transformi o activitate simplă, cotidiană, într-un moment special alături de persoana iubită.

Sursă foto: freepik.com