Competiţia bucătarilor amatori

Competitia bucatarilor amatori jpeg

Şase bucătari amatori, talentaţi şi creativi, s-au întrecut în prepararea celui mai bun risotto cu legume. Timp de câteva ore orezul, ingredientul-vedetă al competiţiei, şi-a trăit momentele lui de glorie.

Evenimentul inedit a fost organizat de Camera de Comerţ Italiană pentru România şi a fost dedicat promovării şi protejării tradiţiei culinare italiene prin intermediul unuia dintre simbolurile ei cele mai cunoscute: bucătăria.

Protagoniştii competiţiei au fost Giovanni Serra, Rachel Sargent, Richard Reese, Andra Barchi, Franco Aloisio şi Radu Manolescu, care şi-au arătat măiestria în prepararea celui mai bun risotto gătit după reţeta chefului italian Marco Magri de la restaurantul Roberto’s.

Juriul, din care a făcut parte E.S. Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, a decis că cel mai bun risotto este cel al italianului Giovanni Serra, pe locul doi clasându-se Rachel Sargent, iar pe trei Richard Reese. Fiecare dintre cei şase concurenţi a primit un cadou oferit de Athene Palace Hilton.