Creveţii, necesari pentru creşterea imunităţii

creveti cu lamaie si usturoi jpeg

Creveţii fac parte din categoria fructelor de mare bogate în proteine, sărace în grăsimi saturate. Sunt recomandaţi în orice dietă de slăbit, pentru un stil de viaţă echilibrat şi sănătos.

Înainte de a cumpăra creveţi cruzi, ,,de la gheaţă'', aşa cum îi vezi prin marile supermarketuri, trebuie să ţii cont de un aspect destul de important şi anume că fac parte din categoria de alimente care se alterează rapid şi, asemeni peştelui, este bine să le verifici prospeţimea.

Există o gamă largă de creveţi sub formă congelată, prefierţi, cruzi, cu sau fără coajă. Atunci când îi alegi pe cei la gheaţă trebuie să ai în vedere consistenţa fermă şi fără nici un fel de miros de amoniac.

Ţine cont de cantitatea pe care o cumperi, deoarece dintr-un kilogram de creveţi întregi te alegi cu aproximativ 500 de grame de pulpă.

Îţi asigură substanţele nutritive necesare

Practic, cu doar 100 de grame de creveţi, îi furnizezi organismului tău elementele nutritive necesare pentru a-ţi oferi energia întregii zile. Una dintre cele mai bune surse de proteine animală, deşi conţin grăsimi saturate, sunt în cantităţi mici şi contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Conţinutul de fier contribuie substanţial la prevenirea îmbătrâniri premature, stimulează sistemul imunitar şi contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi a muşchilor.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro