Cum să faci compot de prune

compot prune jpeg

S-a cam dus vara cu fructele ei zemoase şi parfumate. Nu trebuie să regreţi însă, pentru că prunele pot fi la fel de gustoase şi în compot.

Ingrediente

3 kg prune 2,5 l apă 600 g zahăr 6 cuişoare (sau scorţişoară)

Mod de preparare

Cureţi prunele de codiţe, le speli bine, le rupi în două şi le scoţi sâmburii. Într-o oală pui apa, zahărul şi cuişoarele (sau scorţişoară) la fiert. Când siropul clocoteşte, pui prunele şi le laşi 2-3 minute.

Scoţi prunele din sirop şi-l mai laşi să fiarbă 10 minute. Între timp, aşezi fructele în borcane fără să presezi, lăsând un spaţiu până la gura acestora.

Iei siropul de pe foc, îl laşi 5 minute şi, după aceea, îl torni în borcane. Înfiletezi capacele foarte bine, aşezi borcanele într-un vas şi le acoperi cu un prosop gros. Umbli la ele a doua

zi, când le iei şi le aşezi în cămară.

sursa foto: Image Food