Cum să îţi menţii greutatea după ce ai slăbit

75289 xl jpeg

Să ţii o dietă, oricare ar fi ea, nu este deloc uşor. Timp de câteva săptămâni sau luni, după caz, te abţii de la orice tentaţie culinară, păstrând cu sfinţenie tot ce e indicat să mănânci în regimul alimentar impus. 

Însă, oricât de dificil ar fi de ţinut o dietă, după încheierea ei provocarea este de a nu mai pune la loc kilogramele în plus. Ceea ce se dovedeşte a fi şi mai greu.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te menţii la greutatea dorită şi obţinută în urma unei diete severe:

1.Gustări sănătoase şi porţii mici de mâncare

După ce ai slăbit, este uşor să-ţi reiei vechile obiceiuri alimentare nesănătoase. Ştii că ai dat jos kilogramele în plus şi nu crezi că o ciocolată sau o prăjitură le vor aduce înapoi. De aceea, încearcă să ai gustări sănătoase între mese pentru a menţine senzaţia de saţietate până la mesele principale. Iaurt, brânză slabă, fructe sau legume sunt câteva idei de gustări sănătoase. De asemenea, reducerea mărimii porţiilor de mâncare poate ajuta la menţinerea greutăţii obţinute după dietă.

2.Hidratarea este esenţială

Cele 8 pahare de apă pe zi sunt obligatorii dacă vrei să fii sănătoasă şi să-ţi menţii greutatea. În plus, creierul tinde să confunde senzaţia de sete cu cea de foame, aşa că data viitoare când simţi că îţi este foame, deşi ai mâncat recent, poate, de fapt, îţi este sete.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro