Cum trebuie gătite peştele şi carnea pentru a avea mai puţine calorii. Recomandările medicilor nutriţionişti

preparare friptura jpeg

Gătitul sănătos şi hipocaloric este esenţial în orice regim de slăbit. Anumite tehnici de preparare a alimentelor, avertizează medicii nutriţionişti, ar trebui ocolite întrucât măresc cantitatea de calorii din mâncare şi mai ales pe cele provenite din grăsimi.

În „Abecedarul de obezitate“, coordonat de academicianul Nicolae Hâncu, medic nutriţionist, metoda cea mai indicată pentru prepararea peştelui şi a cărnii este pe grătarul electric sau pe cel cu căldură umedă care poate fi plasat pe aragaz. Alte metode recomandate sunt în cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, prin fierbere sau în vasele de gătit la aburi. Comparativ, prepararea acestor alimente pe grătarul cu cărbuni este nocivă din cauza potenţialului cancerigen rezultat din arderea cărburnilor şi a grăsimii, dar şi din cauza cantităţii crescute de oxidanţi rezultaţi prin gătirea la temperaturi foarte crescute. De evitat este şi prăjirea în ulei.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro