Evenimente gastronomice pentru următoarele luni

Evenimente gastronomice jpeg

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a alcătuit calendarul gastronomic al anului 2014. Fiecare gurmand poate porni într-un itinerar culinar inedit, cel mai bun prilej pentru a degusta preparatele româneşti şi pentru a le asculta poveştile.

Pentru că spaţiul nu ne permite vă dăm informaţii doar pentru o parte din evenimente, promiţându-vă că vă vom ţine la curent, de-a lungul anului, cu toate amănuntele necesare. Festivaluri cu de toate.

În februarie, staţiunea Balvanyos, judeţul Covasna, este gazda Festivalului Internaţional „Pomana Porcului“, apoi la Prejmer, judeţul Braşov se va desfăşura festivalul Clătitelor, iar Câmpina te va aştepta cu o mulţime de sortimente de miere.

Aprile va fi luna în care este sărbătorit vinul. Oraşul de pe Bega va fi gazda Salonului Internaţional de Vinuri, Vinvest Timişoara, iar Satu Mare va organiza Festivalul Vinului Sătmărean. Tot în această lună, la Braşov se va desfăşura Expoziţia GastroPan.

Prima decadă a lunii mai va fi plină de evenimente gastronomice. Ion Tătăran organizează, la Baia Mare, Festivalul Porcului de Mangaliţa. Nici ţuica n-a fost uitată şi va fi şi ea omagiată în comuna Costeşti, Argeş, iar gospodarii din Halmeu, Satu Mare, sărbătoresc Festivalul Căpşunilor.

Demn de reţinut este şi evenimentul „Un'te duci tu mielule?”, organizat de ciobanii din zona Bran-Moeciu. Bucătarii amatori şi profesionişti se vor întâlni în Campionatul Iternaţional de Gătit în Aer Liber, prima ediţie a competiţiei din acest an desfăşurându-se în oraşul Arad.