Farfuria perfectă pentru mese fară cusur

farfuria fara cusurr jpg

Chiar dacă suntem obișnuiți să servim dintr-un anume tip de farfurie și dezvoltăm afinități pentru bolul preferat, trebuie să știi că există mai multe tipuri care fac din servirea mesei o experiență unică și complexă. Iată cele mai comune modele!

Farfurii pentru cina: folosite pentru felurile principale de mâncare, aceste farfurii sunt de obicei mai mari, cu un diametru de 25-30 cm.

Farfurii pentru supa sau boluri: aceste farfurii au marginile ridicate, pot fi și mai adânci, și mai întinse, mai ales la modelele moderne. Diametrul lor este, de obicei, între 20-25 cm.

Farfurii pentru desert: de dimensiuni mai mici, între 18-23 cm în diametru, aceste farfurii sunt folosite pentru servirea deserturilor.

Farfurii pentru salata: ușor mai mici decât farfuriile de cină, aceste farfurii sunt folosite pentru servirea salatelor și au un diametru de 20-25 cm. Salatele mai pot fi servite și în boluri cu diametrul mai mare.

Farfurii pentru mic-dejun: similare cu farfuriile de cină, dar ușor mai mici, acestea au un diametru de 20-25 cm.

Farfurii pentru pâine si unt: folosite, de regulă, la restaurant, dar și la mesele festive, aceste farfurii mici, de aproximativ 15 cm în diametru, sunt aduse la aperitiv și așezate în centrul mesei.

Farfurii pentru aperitive: de obicei mai mici, cu un diametru de 15-20 cm, acestea sunt folosite pentru a servi mini-porții sau antreuri.

Farfurii pentru gustare: de dimensiuni similare cu farfuriile de desert sau de aperitiv, acestea sunt concepute pentru a fi ușor de ținut în mână atunci când savurăm ceva rapid.

Farfurii pentru servire: aceste farfurii sunt mai mari, asemănătoare platourilor și sunt folosite pentru a aduce la masă porții generoase de mâncare, destinate mai multor persoane.

Farfurii pentru degustare: folosite în degustări de vinuri sau evenimente gourmet, acestea sunt de dimensiuni mici și sunt proiectate pentru a prezenta mai multe porții mici de mâncare.

Farfurii pentru peste: alungite și ușor concave, aceste farfurii sunt concepute pentru a servi felurite tipuri de pește, atât de dimensiune mică, cât și mai mare.

Farfurii pentru ceai sau cafea: folosite sub cești de ceai sau de cafea, aceste farfurii au o mică adâncitură pentru a ține ceașca stabilă.