Miracole din gradina

miracole din gradina jpg

Fructele și legumele consumate în sezonul cald sunt ideale pentru sănătate, iar introducerea acestora în dieta de zi cu zi poate face minuni.

Licopenul, beta-carotenul, vitaminele C, E și Omega-3, care se regăsesc în anumite legume sau fructe, au proprietăți benefice, mai ales acum, în sezonul cald. Iată cum trebuie să le consumăm pentru a obține cele mai bune rezultate pentru organismul nostru!

Roșiile sunt bogate în licopen, antioxidantul puternic care ajută la protejarea pielii împotriva arsurilor provocate de razele UV.

Grepfrutul este, de asemenea, o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți, inclusiv vitamina C și licopen, atât de benefice pentru sănătatea pielii.

Morcovii, datorită conținutului ridicat de beta-caroten, sunt ideali spre a fi consumați zilnic, pentru că organismul îi transformă în vitamina A și poate contribui la reducerea sensibilității la soare.

Cartofii dulci sunt o sursă optimă de beta-caroten, la fel și dovleacul, bogat în alfa și beta-caroten, care contribuie la protejarea pielii și la menținerea sănătății acesteia.

Pepenele verde și cel galben reprezintă o sursă excelentă de hidratare, deoarece conțin aproximativ 90% apă. De aceea, consumul de pepene poate ajuta la menținerea unei hidratări corespunzătoare a organismului, precum și a pielii.

Avocadoul este o sursă importantă de vitamina E, un antioxidant puternic care protejează celulele de stresul cauzat de radicalii liberi. Consumul de avocado poate ajuta la menținerea sănătății pielii și la hidratarea acesteia, datorită conținutului său ridicat de grăsimi sănătoase.

Sparanghelul conţine puţin sodiu, mult potasiu și nu are grăsimi. Este o sursă foarte bună de acid folic, rutin și vitamina B6. Rutinul întărește vasele capilare, iar acidul folic previne îmbătrânirea și crește sănătatea celulelor, „reparându-le” pe cele bolnave.