Prăjitură economică cu mere şi nuci (reţetă din Epoca de Aur)

prajitura economica cu mere si nuci jpeg

Prăjitura economică este „madlena” celor care au copilărit în Epoca de Aur. Ştiu, ştiu, zilele de 8 mai (cum fu cea de ieri) şi 9 mai (adicătelea, azi) vă aduc aminte de ceremonii din trecut, de cu aproape trei decenii în urmă.

N-am îndrăznit ieri să răscolesc în sacul doldora cu reţete din Epoca de Aur, dar azi parcă tot nu m-am putut stăpâni şi-am scos la iveală, dintr-un caiet vechi, reţeta de Prăjitură economică, cu mere şi nuci. Caietul, vă daţi seama, era al mamei (dar la fel de bine putea fi al unei vecine, al soacră-mi sau al mătuşilor mele – ori ale voastre – pentru că era mult răspândită, înainte de 1990.

Cu dulciuri dintre acestea, făcute cu economie, am crescut. Dar drept e să spunem că reţeta „economică” nu-i din anii aceia. Ci mult mai veche, căci o variantă a ei am găsit-o şi într-o publicaţie ante- şi interbelică, în ziarul Universul, care-a acoperit mai mult de jumătate de secol de presă românească.

Să nu vă ţin însă în file de istoria media, ci să vă-ntorc în cuhnie, acolo unde... cu economie şi... cu inventivitate, găti-vom Prăjitura economică cu mere şi nuci.

Citeşte mai departe AICI şi află toate detaliile acestei delicioase RETEŢE ROMÂNEŞTI.

Citeşte mai departe AICI şi află toate detaliile acestei delicioase RETEŢE ROMÂNEŞTI.