Pulpe de pui cu lutică - o reţetă tradiţional oltenească propusă de chef Alex Petricean şi Hanul Boieresc, marcă proprie PENNY

Reteta8 Alex jpg

Chef  Alex Petricean şi PENNY continuă seria reţetelor memorabile, experienţe de gătit în care preparatele tradiţionale sunt gătite apelând la o nouă metodă: folosind focul, în aer liber.

“Pulpe de pui cu lutică” este o reţetă tradiţional oltenească, un preparat în cadrul căruia chef Alex Petricean foloseşte legume 100% româneşti şi carne proaspătă de la Hanul Boieresc, marcă proprie PENNY.

“Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului” – un proiect în cadrul căruia rețetele româneşti sunt reinterpretate cu ajutorul tehnicilor de gătit la foc deschis

Reteta8 Produse jpg

PENNY a lansat mini-seria “Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului”, un proiect care îi conectează pe privitori cu natura şi preparatele tradiţionale.

Seria care include în total 9 episoade este o adevărată inspiraţie pentru gurmanzi şi pentru toţi cei care doresc să prepare reţete tradiţionale delicioase, sănătoase, cu bunătăţi de sezon de la Hanul Boieresc.

Până acum, s-au lansat pe YouTube 8 astfel de reţete spectaculoase: “Pui cu sos de mere la jar”, “Ruladă de pui”, “Plăcintă cu carne învelită în bacon”, “Ficăţei de pui la jar”, “Luşcoş ardelenesc”, “Carne la lojniţă”, “Pită picurată” şi, cea mai recentă, “Pulpe de pui cu lutică”.

Acest preparat tradiţional oltenesc le va trezi amintiri celor care îşi petreceau vacanţele de vară la ţară, în Oltenia, iar celorlalţi le va deschide apetitul pentru reţetele tradiţionale din acea zonă.

Pulpe de pui cu lutică – ingrediente şi mod de preparare

Reteta8 Dish jpg

Ca toate reţetele din seria “Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean”, şi acest preparat este unul uşor de pregătit.

Ai nevoie de pulpe de pui de la Hanul Boieresc, roşii, ardei kapia, usturoi, sare, oţet şi verdeţuri.

Lasă discul la încins şi pune la copt ardeii kapia şi roşiile.

Între timp, curăţă usturoiul şi freacă-l în mojar cu puţină sare.

Apoi, pregăteşte pulpele de pui de la Hanul Boieresc: pune pielea la rumenit pe foc, taie pulpele şi adaugă-le şi pe ele pe disc.

Curăţă roşiile coapte, zdrobeşte-le şi pune-le peste carnea de pui.

Taie în fâşii ardeii curăţaţi, stropeşte-i cu oţet şi adaugă-i peste puiul peste care ai adăugat usturoiul. La final, asezonează cu verdeţuri.

Vezi în video reţeta completă, dar şi pe celelalte recomandate oferite de Chef Alex Petricean.

Dacă tot se anunţă o toamnă călduroasă, prelungeşte “memoria gustului de vară” în bucătăria de afară şi bucură-te de reţete delicioase, cu specific românesc, pe care să le găteşti la jar.

Urmăreşte canalul de YouTube PENNY pentru a te inspira din reţetele la foc, în aer liber, fiecare cu o metodă inedită de pregătire. Dă Like paginii de Facebook PENNY pentru a fi la curent cu cele mai mai recente noutăţi.  

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY.