Sarea în exces creşte riscul de cancer la stomac. Dieta care micşorează pericolul de îmbolnăvire

Cancerul la stomac este o tumoră malignă care afectează diferite ţesuturi ale stomacului. El este prezent, cel mai adesea sub forma adenocarcinomului. În fază incipientă nu are simptome specifice, astfel că pacienţii ajung la medic cu boala în stare avansată.
Cancerul de stomac ocupă locul al patrulea în topul cancerelor în lume şi este prezent mai ales în ţările sărace şi în cele în curs de dezvoltare. Două sunt cauzele care sunt puse în legătură cu acest tip de cancer: infecţia cu bacteria care produce ulcerul stomacal – Helicobacter pylori - şi conservarea prin sare a cărnii şi a peştelui. Nitraţii conţinuţi în sare se transformă în derivaţi organici cancerigeni.
Pentru că, de cele mai multe ori, cancerul de stomac nu are simptome specifice – ci doar tulburări de digestie sau dureri similare cu ale ulcerului - pacienţii ajung la medic cu boala în stare avansată.
Putem face însă câteva schimbări în dieta noastră care să reducă riscul de a ne îmbolnăvi. Astfel, putem începe cu a consuma 2 căni şi jumătate de fructe proaspete şi legume, în fiecare zi, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.