Slăbeşti mai uşor dacă renunţi la proteinele animale

Măcar 2-3 zile pe săptămână sau 3-4 săptămâni la rând, elimină din dietă sau redu cantitatea de alimente care conţin proteine animale sau carbohidraţi pentru a scădea în greutate într-un timp mai scurt.
Alege legume şi fructe detoxifiante, cu efect antioxidant
Citricele, morcovii, ceapa şi varza roşie, sfecla intensifică detoxificarea, ajutând ficatul să scape de toxine şi corpul să-şi recapete echilibrul pierdut din cauza poluării sau după un tratament medicamentos.
Fructele şi legumele negre sau în culori tari ca fructele de pădure, portocalele, roşiile, ardeii graşi au un conţint ridicat de antioxindanţi care întărzie îmbătrânirea cauzată de radicalii liberi şi stimulează arderile de grăsimi.
Legumele uscate reduc apetitul culinar
Printre legumele uscate care îţi aduc un plus de proteine vegetale şi fibre se numără lintea, mazărea, fasolea boabe, năutul. Scad apetitul exagerat, te ţin departe de tentaţiile culinare, îndeosebi de dulciuri. Şi fructele mâncate ca atare şi cerealele care conţin amidon – cartofi, orez brun, ovăzul, quinoa - au puţine calorii şi se digeră lent. De aceea, previn creşterea glicemiei, un factor de risc al obezităţii.