Socul, parfumul verii la pahar

flori de soc jpg

Alege rețeta potrivită și bucură-te de gustul autentic al acestei flori, fie proaspăt, fie conservat, pentru tot  parcursul anului!.

Sirop din flori de soc

sirop de soc jpg

Ingrediente

20 flori mari de soc

1 l apă

1 kg zahăr

3 lămâi

1 linguriță sare de lămâie

Mod de preparare

Speli florile de soc și le pui într-un vas mare. Adaugi apa, zeama și coaja de lămâie, apoi lași la macerat 24 de ore.

Strecori lichidul și îl fierbi împreună cu zahărul și sarea de lămâie 10-15 minute, apoi torni siropul fierbinte în sticle sterilizate. Închizi ermetic și păstrezi siropul în cămară.

Limonadă din flori de soc

limoonada din flori de soc jpg

Ingrediente

10-12 flori mari de soc

3 l apă

2 lămâi, tăiate felii

250 g zahăr sau miere

7 g drojdie proaspătă (opțional, pentru fermentare rapidă)

Mod de preparare

Speli bine florile de soc și le pui într-un borcan mare. Adaugi zahărul sau mierea, feliile de lămâie și apa. Amesteci bine. Dacă vrei o fermentare mai rapidă, dizolvi drojdia în puțină apă și o adaugi în borcan.

Acoperi cu un tifon și lași la temperatura camerei 2-3 zile, amestecând zilnic. După ce are gustul dorit, strecori și păstrezi la frigider.

Socată

socata jpg

Ingrediente

30 flori mari de soc

2 l apă

1,5 kg zahăr

4 lămâi

2 lingurițe sare de lămâie

Mod de preparare

Speli florile și le pui într-un vas mare în care ai pus apa, zeama și coaja de lămâie. Lași la macerat 48 de ore, amestecând din când în când.

Strecori lichidul și-l pui la fiert împreună cu zahărul și cu sarea de lămâie. Fierbi 10-15 minute, apoi torni în sticle sterilizate. Depozitezi într-un loc răcoros și întunecat.