Sos de tarhon
Sosul de tarhon este perfect pentru fripturi, pui, pește sau legume, având o aromă ușor dulceagă și o textură cremoasă.

Ingrediente
4 cuburi unt
1 lingură făină
1 cană lapte
1/2 cană smântână
1 linguriță tarhon uscat
1 linguriță pătrunjel proaspăt
1 linguriță busuioc proaspăt
1 linguriță praf de usturoi sau usturoi proaspăt tocat, dacă servești sosul imediat
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare
Topești untul într-o cratiță medie, la foc potrivit, adaugi făina și amesteci continuu până când obții o cremă maronie.
Torni laptele treptat și omogenizezi până este încorporat cu amestecul de făină și rezultă un sos mai gros, dai focul la mic și adaugi smântâna, tarhonul, busuiocul, pătrunjelul și usturoiul și potrivești de sare și piper.
Se poate servi imediat pe friptură sau cartofi sau îl poți păstra la frigider într-un vas închis ermetic.