Supă poloneză de Paște
Acest preparat cu origini poloneze este deosebit de gustos şi merită încercat!
Ingrediente
500 g cârnați de porc
1 ceapă
ulei
2 căței de usturoi
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
4 ouă fierte, tari
1 rădăcină țelină
1 linguriță semințe de coriandru
1 linguriță boia de ardei dulce
1 litru apă
sare
piper
1 cană chefir sau iaurt
pătrunjel proaspăt, pentru garnisit
Mod de preparare
Într-o oală, călești ceapa și usturoiul în puțin ulei vegetal, până devin aurii și translucide. Adaugi cârnații tăiați și-i prăjești până când sunt bine rumeniți pe toate părțile. Pui și morcovii tăiați rondele, cartofii, rădăcinile de pătrunjel și țelină tăiate cubulețe.
Torni apa, pui frunza de dafin, semințele de coriandru și boiaua de ardei dulce. Lași supa să fiarbă la foc mic aproximativ 40 de minute sau până când legumele sunt moi.
Adaugi chefirul sau iaurtul în supă și amesteci bine. Condimentezi cu sare și piper. Înainte de servire, așezi ouăle tăiate pe jumătate în farfurie. Garnisești cu pătrunjel proaspăt.