Top 3 lucruri distractive pe care le poţi face vara aceasta cu un buget restrâns

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi. Asta deoarece, indiferent de provocările pe care le ai în viaţă, zilele lungi şi călduroase te ajută să vezi lucrurile cu mai mult optimism. Indiferent dacă ai planuri măreţe pentru lunile următoare sau nu, noi am selectat pentru tine cîteva idei de a petrece această vară fără a aduce o gaură în buget.

În ultimii ani, am observat cu toţii o creştere semnificativă a cheltuielilor. Nu doar majorarea preţurilor din coşul zilnic sau al utilităţilor ne-a dat bătăi de cap, ci şi suplimentarea cheltuielilor. De exemplu, înainte cu 5 ani, costurile abonamentelor platformelor de streaming cu siguranță nu se regăseau pe extrasul de cont. Aşadar, pentru o bună funcționare, chibzuinţa pare să fie cuvântul de ordine. De aceea, indiferent dacă ai planuri de vacanță şi ai rezervări deja făcute pentru concediu, ori vei petrece mai mult timp acasă, sigur te vei bucura de câteva idei care să nu-ţi afecteze bugetul. Iată care sunt cele 3 lucruri pe care le poţi face vara aceasta şi care nu implică nişte costuri majore.

1.   Mergi la picnic în mijlocul naturii

Indiferent de oraşul în care locuieşti, cel mai probabil timpul petrecut în mijlocul naturii a devenit tot mai rar. Deoarece cu toţii ne confruntăm cu ritmul ameţitor cu care ne trăim viaţa, un moment de respiro, în mijlocul naturii, sub cerul senin, este mereu binevenit.

Aşa că, îţi propunem să profiţi de cât mai multe ocazii şi să faci un picnic în aer liber. Fie că este vorba despre o pădure de la marginea oraşului, un parc, malul unui lac sau chiar al mării, bucură-te de sandwich-ul preferat, de o pizza, de nişte fructe sau de câteva produse de patiserie, pe o pătură, departe de agitaţia oraşului. Jumătate din distracția verii este să te bucuri de vreme și să stai afară, așa că un picnic este o modalitate excelentă de a te bucura de soare și de a te relaxa.

2.   Lasă creativitatea să te inspire în bucătărie

Tuturor ne plac ceaiurile reci şi limonadele, în special în zilele caniculare de vară. Unii dintre noi preferă cafeaua cu gheaţă în locul celei clasice, mini tartele cu fructe în locul plăcintelor calde şi tot aşa. Toate aceste delicii ne fac viaţa mai frumoasă dar, din păcate, şi buzunarul mai subţire, mai ales când devin un obicei constant.

Dacă visezi la o vacanţă într-o destinaţie îndepărtată, precum Mexicul, îţi poţi crea chiar acasă o atmosferă asemănătoare cu cea de acolo. Alocă-ţi un weekend în care să prepari câteva din mâncărurile şi băuturile reprezentative ale destinaţiei respective. Adaugă şi o muzică din acea zonă şi vei vedea cum weekendul se transformă, cu puţin efort, într-un eveniment de care vă veţi bucura cu toţii.

Cu sau fără a avea un talent deosebit în bucătărie, te încurajăm să faci câteva cercetări pe internet și să încerci rețetele preparatelor tale preferate. Fie că este vorba despre o quesadilla, un tort cu zmeură sau o simplă cafea cu gheaţă şi un anume sirop, ţi le poţi prepara chiar tu, cu puţin efort şi un cost mult mai mic decât dacă le-ai cumpăra gata preparate.

3.   Bucură-te de activităţile gratuite din oraşul tău

Ştim că, de multe ori, în timpul liber îţi doreşti să stai cât mai departe de aglomeraţie. Dar te poți simţi bine și în oraș, fără a cheltui niciun ban. În aproape fiecare comunitate, există o serie de activități în timpul verii, de la filme gratuite și concerte în parc, plimbări cu bicicleta, festivaluri, zile gratuite la muzee și multe altele.

Trebuie să existe o pagină de social media sau un site în care să fie trecut calendarul evenimentelor din oraşul tău, organizate de autorităţi sau de către diferite asociaţii. Doar puțină cercetare poate duce la o mulțime de activități gratuite sau care implică nişte costuri reduse şi care sunt distractive pentru întreaga familie.

Cele trei sugestii de mai sus merită să fie luate în seamă chiar şi dacă ai deja rezervările făcute pentru concediu. Poţi oricând să te bucuri de un concert gratuit sau o seară tematică împreună cu familia acasă, deoarece acestea sunt moduri excelente de a petrece timp de calitate cu ai tăi.

Sursa foto: Shutterstock