Trucuri din bucătărie: Cum faci carnea să fie mai fragedă

4 shutterstock 761958664 jpg jpeg

Nu trebuie să suferi din cauză că friptura ta este prea tare. O poţi frăgezi simplu, cu ajutorul acestor trucuri rapide.

Se poate întâmpla chiar şi celor mai bune gospodine dintre noi – de pildă, ai ales o carne care s-a dovedit a fi prea tare după ce ai gătit-o. Din fericire, există multe metode prin care poţi frăgezi carnea, care să nu necesite marinarea peste noapte.

1. Foloseşte un ciocan de şniţele ca să baţi carnea

Să baţi carnea cu un ciocan pentru şniţele este un mod surprinzător de simplu prin care o poţi frăgezi. Partea proastă este că metoda poate să funcţioneze prea bine, transformând carnea într-un „terci“ dacă o baţi prea tare. Un mod mai delicat prin care poţi frăgezi carnea este să alegi unelte speciale de bucătărie, alcătuite din multe ace ascuţite sau tije care străpung carnea. Acest gen de instrumente provoacă mai puţine daune fibrelor din carne.

. Marinează carnea cu substanţe acide

Substanţele acide precum oţetul te ajută să frăgezeşti fibrele de carne. Un truc simplu este să înmoi carnea într-o marinată făcută cu zeamă de lămâie sau limetă, oţet, lapte bătut sau chiar iaurt. Aceste ingrediente te pot ajuta să frăgezeşti chiar şi cele mai „dure“ proteine de origine animală.

Secretul este să nu laşi carnea în marinată prea mult timp, deoarece acizii din ingredientele sosului slăbesc prea mult structura proteinei din carne, ceea ce înseamnă că friptura ta este prea moale şi seamănă cu un terci. Stabileşte un timp de marinare cuprins între 30 de minute şi 2 ore, dar verifică periodic ca să vezi dacă carnea ta începe să arate ca şi când ar fi fiartă sau gătită pe margini. Aşa îţi vei da seama dacă ai lăsat carnea prea mult timp la marinat.

3. Marinează carnea cu enzime

Câteva fructe, cum ar fi papaya, ananasul, kiwi şi perele asiatice conţin enzime care ajută la frăgezirea cărnii înainte de a o găti. Încearcă să pasezi sau să faci un piure din acest fructe şi să adaugi unele dintre condimentele tale preferate pentru a prepara o marinată care te va ajuta să obţii o carne moale, suculendă şi fragedă, care îţi va lăsa gura apă. Atenţie la un singur lucru: nu lăsa niciun tip de carne prea mult la marinat în piureul de ananas. Bromelaina, enzima puternică ce se găseşte în acest fruct, poate funcţiona un pic prea bine în ceea ce priveşte marinarea cărnii.

Sărează carnea din belşug

Îţi mai oferim un secret pentru a obţine cea mai bună friptură: pune sare din abundenţă pe o bucată tare de carne şi las-o să acţioneze o oră sau două înainte de a o găti sau de a o frige. Iată un alt mod eficient de a descompune fibrele tari ale muşchilor, fără să marinezi carnea. Când eşti gata să găteşti carnea, doar clăteşte-o bine, usucă prin tamponare bucata respectivă şi pune-o în tigaia încinsă.

5. Feliază carnea în mod corect

Există câteva trucuri inteligente pe care le poţi face cu cuţitul şi care îţi pot frăgezi carnea cât ai zice... peşte. Unul dintre ele este crestarea, adică atunci când faci tăieturi superficiale (nu tai carnea până la capăt, în adâncime) pe suprafaţa unei fripturi subţiri sau pe margini. Această metodă poate fi de folos la descompunerea proteinelor tari din carne şi, totodată, ajută carnea să absoarbă mult mai uşor marinata în care ai scufundat-o.

Alt truc pentru a frăgezi carnea este să feliezi carnea fiartă sau gătită de-a lungul fibrei. Ideea este să desfaci fibrele lungi şi tari ale cărnii, astfel încât să obţii fibre mai scurte şi, prin urmare, mai uşor de mestecat.Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg