Uleiul este o sursă importantă de vitamina E. Care tip de ulei e mai bun pentru gătit sau pentru salată şi de ce

ulei de palmier jpeg

Uleiurile vegetale sunt o sursă importantă de calorii – aproximativ 900 de kilocalorii la 100 de mililitri şi 120 de kilocalorii per linguriţă. Orice dietă de slăbit trebuie să le ia în calcul.

Uleiurile sunt de 3 tipuri: rafinate – în care pentru extragerea unei cantităţi cât mai mari de ulei de seminţe se folosesc temepraturi şi presiuni ridicate, ceea ce afectează calitatea gustului; presate la rece – în care se utilizează încălzirea şi presarea minimă a seminţelor pentru extragerea uleiului, gustul fiind mult mai apropiat de cel al seminţelor din care se extrage uleiul şi nerafinate – în care uleiul se extrage prin încălzire, este foarte aromat şi mai închis la culoare.

Uleiurile vegetale sunt surse împortante de calorii, astfel încât persoanele care îşi pun problema unei diete de slăbire trebuie să fie foarte atente la cantităţile pe care le consumă. Astfel, 100 de mililitri conţin aproximativ 900 de kilocalorii şi 120 de kilocalorii per linguriţă, provenite în special din grăsimi poli- şi mononesaturate a căror proporţie variază în funcţie de tipul de ulei, potrivit „Abecedarului de nutriţie“.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro