Porc vietnamez caramelizat: Caramelul este astăzi unul dintre ingredientele preferate ale cofetarilor din întreaga lume, însă este folosit şi în diverse preparate sărate. Încearcă şi tu această reţetă de porc vietnamez caramelizat.

 

Porc vietnamez caramelizat

Caramelul este astăzi unul dintre ingredientele preferate ale cofetarilor din întreaga lume, însă este folosit şi în diverse preparate sărate. Încearcă şi tu această reţetă de porc vietnamez caramelizat.

Ingrediente:

800 g piept de porc cu şorici, fără os

5 căţei de usturoi, tocaţi

100 g ceapă tăiată fin

2 cm ghimbir proaspăt

100 g zahăr brun

20 ml sos de soia

1 ardei iute, roşu

sare şi piper, după gust

2 linguri ulei

150 ml apă

ceapă verde, pentru ornat

Porc vietnamez caramelizat

Mod de preparare:

Căleşti în ulei ceapa, usturoiul, ardeiul tocat, ghimbirul curăţat şi dat prin răzătoare, 3-4 minute. Pui carnea de porc tăiată cuburi, 150 ml de apă, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute.

Între timp, topeşti zahărul până devine un caramel auriu, apoi îl adaugi peste carne, în oală. Pui sosul de soia, condimentezi cu sare şi piper şi laşi totul pe foc, fără capac, amestecând ocazional, 20 de minute, până când sosul de caramel scade, iar carnea este moale.

Ornezi cu ceapă verde, tăiată fin şi serveşti alături de orez fiert, simplu, decorat cu felii de ardei iute.

FOTO: 123RF

Loading...