Citricele sunt în plin sezon şi trebuie să încerci acest desert cu o cremă fină şi plină de arome. Este perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru un răsfăţ în familie. Combinaţia dintre crema de lămâie şi brânza de vaci este mai mult ca perfectă. Încearc-o şi ai să te convingi!

Dificultate medie/Preparare: 1 h/1 tavă

Ingrediente

Pentru pandişpan

2 ouă

1 cană zahăr

½ cană lapte

½ cană ulei

2 căni făină

1 plic praf de copt

1 praf de sare

zeamă de lămâie sau oţet

Pentru cremă

200 g brânză de vaci

1 cană zahăr pudră

10 linguri smântână

6 linguriţe iaurt

zeama şi coaja de la 1 lămâie

1 plic gelatină

50 g stafide

pere din compot, pentru decor

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Pentru pandişpan, separi gălbenuşurile de albuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi sarea, apoi, treptat, fiecare gălbenuş în parte. După aceea, pui uleiul, laptele, praful de copt stins cu oţet sau zeamă de lămâie şi făina în ploaie, amestecând cu grijă.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o întinzi în mod egal pe toată suprafaţa. O laşi la copt 25 de minute în cuptorul preîncălzit, fără să deschizi uşa în primul sfert de oră.

Între timp, într-un castron adânc, amesteci treptat, pentru umplutură, brânza de vaci, zahărul, smântâna, iaurtul, coaja de lămâie, gelatina dizolvată  în apă rece 5 minute. Pe lângă stafide, adăugate în cantitatea dorită, poţi să pui şi pere din compot tăiate cubuleţe.

Întinzi compoziţia pe pandişpanul răcit. La final, presari zahăr vanilat şi ţii prăjitura la frigider peste noapte sau minimum 2 ore înainte de servire.

FOTO: Profimedia

Loading...