Piersicile se numără printre fructele-vedetă ale verii. Le poţi consuma ca atare sau poţi să prepari din ele deserturi decioase.

Ingrediente

Pentru blat
4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri cacao
4 linguri făină
2 linguri ulei
sare

Pentru glazură
1 plic budincă de vanilie
1 kg piersici
1 plic gelatină
500 ml compot

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi uleiul, făina amestecată cu cacaua şi, la final, pui albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o ţii la cuptor până trece testul scobitorii şi o laşi la răcorit.

Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj şi, după ce s-a răcit, o întinzi peste blat. Pui deasupra jumătăţi de piersică descojite. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul. Torni compotul peste prăjitură şi o dai la rece peste noapte. A doua zi, scoţi prăjitura din tavă şi o porţionezi.

Loading...