Dacă îţi plac reţetele de prăjituri mai acrişoare, noi îţi recomandăm această prăjitură cu smântână şi afine.

Ai nevoie de
Pentru aluat: ● 200 g unt rece ● 1 ou
● 1½ linguriţă praf de copt ● 300 g făină
● ½ pahar zahăr
Pentru umplutură: ● 500 g smântână ● 4 ouă
● 6 linguri zahăr ● 1 plic zahăr vanilat ● 250 g afine
Pentru decor: ● zahăr pudră ● afine

Cum se prepară
Pentru aluat, dai prin răzătoare untul. Adaugi zahărul, oul, făina cernută şi praful de copt. Întinzi aluatul cu sucitorul şi-l pui într-o tavă, tapetată în prealabil, de 24 cm, cu pereţii detaşabili.
Pentru umplutură, baţi smântâna cu ouăle şi cele două tipuri de zahăr. Peste aluat aşezi afinele, apoi torni umplutura. Marginea aluatului trebuie să fie deasupra umpluturii, pentru ca aceasta să nu se reverse. Coci prăjitura 45-50 de minute la 180 °C. După ce s-a răcit, o decorezi cu afine şi cu zahăr pudră.

Loading...