E adevărat că nu v-aţi gândit la alăturarea celor două fructe în acest desert? Nici noi, până nu ne-a fost sugerată această reţetă de prăjitură cu struguri şi pepene galben, absolut delicioasă.

Prăjitură cu struguri şi pepene galben - Ingrediente

Pentru blat
5 ouă
5 linguri de zahăr
5 linguri de lapte
5 linguri de făină
1 vârf linguriţă de nucşoară măcinată
1 vârf linguriţă de ghimbir ras

Pentru umplutură
5 linguri zahăr
1 lingură unt
75 g struguri roşii
150 g ananas cubuleţe de la conservă
100 g pepene galben
1 măr mare

Pentru decor
mix de fructe (ananas, mere, struguri roşii, pepene galben)
frunzuliţe de mentă

Prăjitură cu struguri şi pepene galben - Mod de preparare

Cureţi mărul şi-l tai feliuţe. Îl pui într-un bol. Speli strugurii şi îi scurgi. Adaugi boabele în vas. Tai în două pepenele galben, îi scoţi seminţele şi faci „mingiuţe“ din pulpă cu ajutorul unei cupe de îngheţată. Scurgi ananasul şi-l pui în bol. Amesteci fructele de câteva ori.

Pentru umplutură, topeşti zahărul fără să-l arzi, la foc mic, într-o formă rotundă, antiaderentă. După ce s-a topit integral, stingi focul şi adaugi untul. Amesteci până când capătă consistenţa unui caramel. La final, torni mixul de fructe în tavă.

Pentru blat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi treptat laptele, făina, ghimbirul ras şi nucşoara măcinată. Baţi albuşurile spumă şi apoi le încorporezi cu o lingură de silicon, amestecând de jos în sus, în compoziţia de gălbenuşuri cu făină şi arome. Torni aluatul peste fructele din formă şi dai la cuptor circa 30 de minute.

După ce s-a copt, răstorni prăjitura pe un platou şi o laşi să se răcească. O tai în momentul servirii şi ornezi farfuria cu mix de fructe şi frunzuliţe de mentă.

Tort cu iaurt şi struguri

Minitarte cu struguri şi cremă de vanilie

Prăjitură cu pepene galben

Loading...