Pentru serile în care ai musafiri, îţi prezentăm o reţetă elegantă, servită într-un pahar cu picior, delicioasă, cu biscuiţi şi două feluri de cremă. Lăsată la rece, ca să se combine aromele, această prăjitură se poate face înainte cu o zi şi poate fi lăsat la frigider peste noapte.

Ingrediente pentru prăjitură rapidă în pahar:


1 pachet de biscuiţi simpli
50 g ciocolată de orice fel
o mână de alune

Pentru prima cremă:
250 g mascarpone
150 ml lapte condensat

A doua cremă:

250 g mascarpone
1 ciocolată cu lapte


Mod de prepare prăjitură rapidă în pahar:


Pentru prima cremă, amestecă brânza mascarpone cu laptele condesat. Mixează bine până devine o cremă pufoasă. Las-o la frigider şi apucă-te de a doua cremă. Mixează bine o tabletă de ciocolată topită cu o cutie de mascarpone. Las-o la frigider şi pisează biscuiţii. Lasă-i deoparte şi topeşte cele 50 de grame de ciocolată. Zdrobeşte alunele. Pune gura paharului în ciocolată topită apoi trece fiecare pahar prin alune.
Apoi, ia fiecare pahar şi pune în el un strat de biscuiţi, un strat din prima cremă, un strat din a doua cremă şi repetă până paharul e umplut. Pune paharele la frigider şi poţi orna pe deasupra cu fulgi de cocos.

Loading...