Pentru a te asigura ca sufleurile vor creşte uniform, inclusiv prăjitura-vulcan, eşte recomandat să pui compoziţia în forme cu ajutorul poşului şi nu cu o lingură. La final, poţi uniformiza stratul cu spatele unei linguri, după ce ai luat în prealabil compoziţia în exces. Un alt secret al unui sufleu reuşit este să nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii. Nu lăsa sufleul la cuptor mai mult timp decât este necesar, deoarece la final el trebuie să aibă o consistenţă uşor umedă.

Ingrediente

  • 210 g ciocolată neagră
  • 165 g unt
  • ouă
  • praf de sare
  • 80 g zahăr pudră
  • 5 g praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 70 g făină
  • 30 g untpentru uns formele

Mod de preparare 

Combini ciocolata ruptă în bucăţi cu untul, le aşezi pe foc mic şi amesteci până se topesc şi se omogenizează. 

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea

Separatmixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi schimbă culoarea şi îşi dublează volumulTorni ciocolata topităşi răcită în gălbenuşuri, amesteci uşorapoi adaugi făina amestecată cu praful de copt şi zahărul vanilat

La final, încorporezi albuşurile

Ungi formele cu unt moaletorni compoziţie în ele cât  le umpli pe trei sferturi şi le dai la cuptorîncălzit în prealabil, la 180 °C. Le ţii aproximativ 10 minute. Decorezi după imaginaţie şi serveşti prăjitura fierbinte.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Sufleu de vanilie

 

 

Loading...