Te numeri şi tu printre cele care au ezitat multă vreme să prepare sufleuri? Deloc greu de pregătit, iată cum poţi prepara un desert special.

Ingrediente

  • ouă
  • 300 ml lapte
  • 120 g făină
  • 80 g zahăr plus 20 g pentru tapetat
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie, după gust
  • 20 g unt

Mod de preparare 

Încingi cuptorul la 190 °C şi ungi minifome termorezistente cu untul topit, apoi le tapetezi cu 20 g zahăr tos, având grijă să scuturi excesul de zahăr.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Încălzeşti laptele până când aproape începe să fiarbă. Freci gălbenuşurile cu 50 g zahăr până când se deschid la culoare. Adaugi făina cernută şi omogenizezi. Torni un sfert din cantitatea de lapte fierbinte peste gălbenuşuri şi amesteci energic pentru a nu se închega. Torni toată compoziţia peste laptele rămas şi amesteci până se îngroaşă crema. Iei de pe foc şi adaugi esenţă de vanilie, după gust. 

Laşi crema să se răcorească.

Între timp, baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi adaugi treptat zahărul rămas. Încorporezi albuşurile peste crema de vanilie, amestecând uşor cu o spatulă cu mişcări de jos în sus. Umpli formele, le nivelezi cu un cuţit şi dai sufleurile la cuptor 20-25 de minute, până se umflă se rumenesc uşor pe deasupra. 

Decorezi după imaginaţie şi le serveşti imediat.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Sufleu de conopidă şi dovlecei

 

Loading...