Prăjituri raw cu unt de migdale

prajituri raw jpeg

Fără ciocolată topită, fără zahăr şi fondant din belşug. Se poate numi „atacul“ untului de migdale. Dacă îţi spun că nu ai nevoie de preparare termică de nici un fel, ţi se va părea şi ţie foarte simplu de făcut.

Ingrediente (pentru 8 porţii):

Pentru bază: 120 g făină de migdale 135 g curmale tăiate 75 g unt de arahide jumătate linguriţă esenţă de vanilie

55 g ulei de nucă de cocos topit

30 g cacao

60 g curmale tăiate

Mod de preparare:

Pune curmalele într-un blender şi mixează până obţii o pastă. Păstrează cantitatea de care ai nevoie pentru topping. Adaugă făina şi untul de migdale şi esenţa de vanilie. Mixează în blender până se omogenizează. Împarte compoziţia în 8 forme de brioşe şi bagă-le la frigider.

Spală recipientul în care ai mixat şi pune toate ingredientele pentru topping. Amestecă bine. Împarte şi această compoziţie în cele 8 forme. Aproape o linguriţă pentru fiecare formă, dar poate fi şi mai mult.

Lasă la frigider din nou pentru două ore. Apoi, scoate cu grijă prăjiturile din forme şi serveşte-le.

Le poţi păstra în frigider aproape două săptămâni în vase închise ermetic sau în congelator pentru mai bine de o lună.

Sursa: peachypalate.com