Roşiile nu sunt potrivite doar pentru salate, ci pot deveni un aperitiv excelent pentru orice ocazie şi pot fi de mare ajutor atunci când găteşti feluri principale.

 

Ingrediente  

  • 5 pulpe de pui, dezosate  
  • 4 roşii mari 
  • 1 ceapă  
  • 1 morcov  
  • 1 ardei gras roşu 
  • 1 ardei gras galben  
  • 150 g ciuperci proaspete  
  • 60 g măsline negre, fără sâmburi 
  • 3 căţei de usturoi  
  • 1 lingură pastă de tomate  
  • 200 ml vin alb sec  
  • 300 ml supă de pui  
  • 1 linguriţă cimbru uscat 
  • 1 linguriţă oregano uscat  
  • 1 lingură unt 
  • 2 linguri ulei de măsline  
  • sare, după gust 
  • piper, după gust  
  • frunze de busuioc, pentru decor  

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC.  

Condimentezi bucăţile de pui cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul într-o tigaie şi laşi să se rumenească pe ambele părţi, la foc potrivit. Dai deoparte. Încingi untul într-o cratiţă şi căleşti ceapa tocată mărunt cu usturoiul zdrobit. Adaugi pasta de tomate, roşiile tăiate cubuleţe şi presari cimbru şi oregano. Torni vinul alb şi laşi să fiarbă, la foc mediu, până scade zeama la jumătate. Adaugi bucăţile de pui, morcovul, ardeii graşi şi ciupercile tăiate julien, măslinele negre, apoi torni supa de pui cât să acoperi şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dai cratiţa la cuptor, fără capac, 50-55 de minute. La fiecare 20 de minute, întorci bucăţile de pui. 

Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu frunze de busuioc. 

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tartă rustică cu roşii şi spanac.

 

Loading...