O reţetă ideală pentru masa de prânz.

Ingrediente:

un piept de pui tăiat bucăţele
o jumăatate de linguriţă de sare
o jumătate de linguriţă de piper
un sfert de cană de făină
o lingură de ulei
8 bucăţi de ţelină
4 cartofi tăiaţi bucăţi
o jumătate de cană de vin alb
o cană şi un sfert de supă de pui
o lingură de muştar
o jumătate de cană de iaurt grecesc

Mod de preparare:

Asezonaţi bucăţile de pui cu sare şi piper. Puneţi făină într-un bol şi treceţi puiul prin ea. Încingeţi ulei într-o tigaie şi lăsaţi puiul pe foc aproximativ 10 minute, până capătă o culoare aurie. Curăţaţi şi tăiaţi ţelina bucăţele. Puneţi ţelina şi cartofii în tigaie, amestecând din când în când, până se înmoaie ţelina. Adăugaţi vinul, apoi supa de pui şi muştarul. Adăugaţi acum şi bucăţile de pui, acoperiţi tigaia şi lăsaţi compoziţia pe foc timp de 25 de minute. Puiul şi legumele se vor scoate şi se vor aşeza într-un bol. Sosul rămas va fi repus pe foc timp de 5-6 minute, după care se va adăuga iaurtul, sarea şi piperul şi se va turna peste pui.

Sursa: wholefoodsmarket.com

Loading...