Considerată cea de-a treia băutură la nivel mondial, doar apa şi ceaiul fiind consumate în cantităţi mai mari, berea nu este doar soluţia ideală care potoleşte setea pe timpul verii, ci şi un ingredient de bază pentru multe preparate din carne de pasăre. Am luat o sticlă de bere neagră şi am folosit-o la prepararea acestui pui la grătar marinat în bere.

Pui la grătar marinat în bere - Ingrediente

8 ciocănele
150 ml bere neagră
100 ml apă
busuioc uscat
sare
piper
boia dulce

Pentru sosul alb
400 g iaurt
4 căţei usturoi
sare
piper
pătrunjel (sau busuioc) pentru ornat

Pentru sosul picant
4 roşii
1 ardei iute
sare
piper
busuioc pentru ornat

Pentru garnitură:
2 cartofi
2 morcovi
2 ardei graşi roşii
1 praz

Pui la grătar marinat în bere - Cum se prepară

Se spală ciocănelele, se condimentează cu sare, piper, busuioc şi boia. Se aşază într-un castron, se toarnă berea şi apa peste ele şi se lasă la marinat 2 ore înainte de a le aşeza pe grătar. Se curăţă şi se spală morcovii, ardeii graşi şi prazul. Se taie legumele şi se înfig alternativ pe ţepuşe. Se vor obţine frigărui de legume care se vor frige pe grătar odată cu ciocănelele. Pentru sosul alb, se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, sare şi piper. Se asezonează cu busuioc. Pentru sosul picant se frig roşiile pe grătar, se curăţă de coajă, se pasează şi se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, sare şi piper. Se ornează cu busuioc verde. Poftă bună la cel mai bun pui marinat în bere!

Loading...