Pui Tetrazzini cu mazăre şi sos pesto

Pui Tetrazzini cu mazare si sos pesto2 jpeg

Această mâncare a fost denumită după interpreta de operă Luisa Tetrazzini, o renumită soprană italiană care a trăit între 1871 şi 1940. Tetrazzini este, de fapt, un preparat american, făcut cu carne de pui tăiată cubuleţe sau cu fructe de mare. Este servit fierbinte, alături de linguine, spaghete sau alte tipuri similare de paste subţiri.

Pui Tetrazzini cu mazăre şi sos pesto – Ingrediente (8 porţii)

3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 ceapă mică, tocată 60 g unt 32 g făină 500 ml lapte 250 ml supă de pui 125 g sos pesto, preparat anterior 450 g spaghete, fierte conform instrucţiunilor de pe pachet 150 g mazăre congelată 250 g carne de pui fiartă, tăiată cubuleţe 115 g brânză cheddar, rasă 45 g pesmet

sos pesto

Pui Tetrazzini cu mazăre şi sos pesto – Mod de preparare

Sotezi usturoiul şi ceapa în unt, la foc mediu-mare, până se caramelizează, cam 5 minute. Reduci flacăra la foc mic şi încorporezi făina. Torni laptele în fir subţire şi apoi torni supa de pui, amestecând până obţii un sos omogen. Laşi să dea în clocot şi fierbi la foc potrivit, amestecând până se îngroaşă. Iei de pe foc şi încorporezi sosul pesto.

Răstorni spaghetele într-o tavă şi pui jumătate din cantitatea de sos peste ele. Le amesteci uşor, ca să se acopere uniform. Între timp, încorporezi mazărea şi carnea de pui în restul de sos. Faci o adâncitură în mijlocul spaghetelor şi torni treptat sosul în centrul lor. Presari brânza cheddar rasă şi pesmetul.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi ţii mâncarea la congelator până la 3 zile. Când ai poftă să pregăteşti acest fel de mâncare, scoţi tava din frigider sau din congelator şi dai tava la cuptor, acoperită cu folie, 20-25 de minute. Îndepărtezi folia şi mai ţii la 5-10 minute, până se rumeneşte. Dacă preferi să coci preparatul direct din congelator, timpul de coacere va creşte cu 30-35 de minute.

Sursa + foto: wholeandheavenlyoven.com

wholeandheavenlyoven.com