Dacă ţi s-a terminat rezerva de castraveţi bulgăreşti sau pur şi simplu vrei să prepari alte câteva borcane, îţi propunem să încerci această reţetă de cartofi bulgăreşti.

Reţetă castraveţi bulgăreşti - ingrediente necesare:

- două kilograme de castraveciori
- trei cepe
- patru morcovi
- o rădăcină de hrean
- boabe de muştar
- boabe de piper
- foi de dafin
- sare
- oţet
- ramuri de mărar

Reţetă castraveţi bulgăreşti - mod de preparare:

Spală bine borcanele, iar apoi sterilizează-le.

Ulterior, spală castraveţii şi taie-le capetele.

Ia fiecare borcan şi aşează mai întâi castraveţii, apoi două-trei rondele de ceapă, o lingură de boabe de muştar, o linguriţă de doabe de piper, 1-2 foi de dafin, o linguriţă de sare, una de zahăr şi cinci linguri de oţet.

Completează apoi cu apă rece, capsează capacele şi agită borcanele pentru ca ingredientele să se amestece.

Pune-le la fiert într-o oală pe fundul căreia ai aşeazat un prosop de bucătărie şi lasă-le 25 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa.

Acoperă cu prosoape pentru o răcire cât mai lentă. 

Loading...