Vrei o mâncare inedită şi extrem de saţioasă? Atunci prepară această reţetă de chili plin cu proteine, suficient pentru 8 persoane.

Reţetă chili plin cu proteine

 

Ingrediente

 
  • 1 lingură ulei
  • 8 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 ardei roşu, tocat
  • 1 jalapeno tocat, fără seminţe
  • 1 linguriţă sare, după gust
  • ¼ linguriţă piper, după gust
  • 1 lingură de ardei cayenne
  • 4 linguri de pudră de chili
  • 1 lingură chimen
  • 4 roşii, cubuleţe
  • 795 g roşii zdrobite (o conservă)
  • 960 ml zeamă de supă de legume
  • 480 ml de apă
  • 255 g quinoa
  • 175 g boabe de fasole roşie, scursă (conservă)
  • 175 g fasole pinto, scursă
  • 170 g fasole neagră, scursă
  • 175 g porumb, proaspăt sau congelat
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingură coriandru proaspăt
  • avocado, pentru garnisit

Mod de preparare

 
Într-un vas mare, la foc mediu, combinaţi uleiul, usturoiul, ceapa, ardeiul, jalapeno, sarea, piperul, ardeiul cayenne, pudra de chili şi chimenul. 
Se sotează până când ceapa este translucidă, aproximativ 5-6 minute.
Adăugaţi roşiile, roşiile zdrobite, zeama de supă de legume, apă, quinoa, fasolea roşie, fasolea pinto şi fasolea neagră. Aduceţi toate ingredientele la fiert.
Acoperiţi şi reduceţi la foc mic timp de 25-30 de minute.
Se adaugă porumbul, sucul de lămâie, oregano şi coriandru, se acoperă din nou şi se fierbe timp de 5 minute.
Se lasă să se răcească 2 minute. Se serveşte ornat cu avocado şi coriandru. Poftă bună!
 
 
Loading...