Dacă mai găseşti pepene roşu la supermarket, profită de ultimele bucăţi pentru a găti această salată răcoritoare de pepene cu mango şi spanac. Sigur te va prinde!

Salată de pepene cu mango şi spanac

 

Ingrediente 6 porţii

 
  • 1 pepene mic
  • 120 g spanac baby
  • 1 mango fără sâmbure, cojit şi tăiat cuburi
  • 70 g migdale fără coaja
 

Pentru sosul de lămâie:

  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură miere
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

 
Cu un cuţit ascuţit, tăiaţi partea superioară şi inferioară a pepenelui verde pentru a dezvălui carnea roşie şi a crea suprafeţe plane pe ambele părţi. Puneţi pepenele în poziţie verticală şi feliaţi coaja rămasă, astfel încât să rămână doar miezul roşu.
Tăiaţi pepenele verde în cuburi de aproximativ 1 cm şi transferaţi într-un bol mare.
Într-un bol mic, amestecaţi împreună sucul de lămâie, apa, mierea, sarea şi piperul.
În timp ce amestecaţi, adăugaţi treptat uleiul într-un flux foarte lent şi constant pentru a crea o emulsificare. Puneţi deoparte.
Adăugaţi spanacul, mango, migdalele şi sosul de lămâie în vasul mare cu pepene verde.
Se amestecă salata până se combină bine, apoi se împarte în bolurile de servire. Poftă bună!
 
 
Loading...