Atunci când tatăl tău este Antonio Passarelli, este imposibil să-ţi găseşti locul altundeva decât în bucătărie. Aşa că nu e de mirare că Michael Passarelli a călcat pe urmele celebrului şi jovialului său tată. După şase ani petrecuţi în restaurante din Europa, stăpânind noi tehnici şi reţete, Michael a revenit în România pentru a pune în practică experienţa acumulată şi pentru a aduce în farfurii minunatele arome ale bucătăriei mediteraneene. Aceasta combină arome simple, dar fabuloase. Carne de calitate, legume gustoase, ulei de măsline şi ierburi aromatice. Ele se regăsesc în reţeta propusă de talentatul chef Michael Passarelli.

 

Ingrediente

  • 2 kg cotlet porc fără os
  • 3 crenguţe rozmarin
  • 2 crenguţe salvie 
  • 100 g muştar 
  • 50 ml vin alb 
  • 2 căţei usturoi 
  • 100 ml ulei de măsline 
  • sare, piper, după gust

Mărunţeşti rozmarinul, salvia şi usturoiul. Presari un praf de sare şi unul de piper.


Cureţi cotletul de fibre şi pieliţe. Îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl ungi cu un strat de muştar. Tăvăleşti cotletul prin amestecul de ierburi, astfel încât să obţii o crustă.


Într-o tavă cu pereţii înalţi, pui uleiul de măsline, vinul şi aşezi bucata de carne. Coci la 180 ºC, până ce friptura este pătrunsă, dar rămâne suculentă. O laşi să se răcească complet, apoi o feliezi foarte subţire.


Dacă doreşti, o poţi servi cu piure de mazăre, piure de morcovi şi piure de conopidă.

FOTO: Arhivă personală

 

Loading...