Reţetă tradiţională de dulceaţă de gutui

Este perioada gutuilor şi, peste câteva zile, tarabele vor fi pline de aceste fructe de toamnă mari, aromate şi sănătoase. Aşa că azi te vom învăţa să faci o reţetă tradiţională de dulceaţă de gutui.
Reţetă tradiţională de dulceaţă de gutui
Ingrediente
- 1 L apă
- 800 gr zahăr
- 1 kg de gutui
- zeama de la jumatate de lămâie
- 2 batoane scorţişoară
Reţetă Nicolai Tand: Sparanghel cu ou poşat
Mod de preparare
Se curăţă gutuile şi se taie cubuleţe. Se ţin în apă până se gătesc.
Se amestecă apa cu zahărul şi se fierbe până când devine un sirop.
Se adaugă după fierbere gutuile, zeama de lămâie şi batoanele de scorţişoară.
Tot amestecul se fierbe până când bucăţile de gutuie devin transparente. Fierbeţi până când siropul se leagă şi nu mai e lichid.
Dulceaţa fierbinte de gutui se va pune în borcanele sterilizate şi se pun capacele bine.
Se întorc toate borcanele cu capacul în jos şi se lasă aşa până la răcire (să nu prindă aer). Poftă bună!