Chifteluţe din cartofi cu pătrunjel şi ceapă verde: reţetă de post

4 chiftele cartofi ceapa verde shutterstock 290108906 jpg jpeg

Ai încercat vreodată să prepari chifteluţe din... cartofi fierţi? Sunt preparatul perfect pentru o masă de prânz, iar asta pentru că aromele de pătrunjel şi de ceapă verde se vor îmbina armonios!

Ingrediente 

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 1 legătură ceapă verde 
  • 2-3 linguri făină 
  • ulei, pentru prăjit
  • sare, după gust
  • piper, după gust 
  • 200 g pesmet

Mod de preparare 

Speli cartofii foarte bine, sub jet de apă rece şi îi pui la fiert. Ulterior, îi scoţi din apă, laşi să se răcorească, îi descojeşti şi îi zdrobeşti pentru a obţine un piure. Într-un bol încăpător, pui cartofii pasaţi şi adaugi pătrunjelul şi ceapa verde curăţate, spălate şi tocate mărunt. Presari cu sare şi piper, după gust, apoi cerni amidonul sau făina. Amesteci până obţii un aluat omogen. 

Cu ambele palme, formezi chifteluţele rotunde, le aplatizezi şi le dai prin pesmet. Le dai deoparte până încingi uleiul într-o tigaie. Le prăjeşti pe ambele părţi câteva minute până se rumenesc. Le poţi servi cu sosul preferat sau ca garnitură. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cartofi rosti

shutterstock 1419776681 jpg jpeg