Ghiveci cu legume şi brânză

Ghiveci cu legume si branza jpeg

Legumele sunt un deliciu în orice sezon, asa că o porţie de ghiveci cu legume şi brânză trebuie să fie pe lista ta la următoarea masă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti ghiveci cu legume şi branză

1 ceapă medie

2 căţei de usturoi, pisaţi

1 lingură ulei de măsline

1 dovlecel

1 cartof mare

1 roşie

Sare după gust

Piper după gust

250 g de brânză

1 legătură de pătrunjel

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Taie ceapa în felii subţiri şi pisează bine usturoiul. Amestecă-le într-o tigaie cu uleiul de măsline şi căleşte-le aproximativ 5 minute.

Taie legumele rondele, având grijă ca feliile de cartof să nu fie foarte groase. Aşează-le una lângă alta vertical, pe tavă, deasupra căreia poţi pune o hârtie de copt. Asezonează după gust cu sare şi piper. Acoperă recipientul cu o folie şi lasă-l în cuptor 30 de minute. Îndepărtează folia şi rade deasupra brânza, gătind ghiveciul fără folie încă 15 minute sau până când brânza prinde o culoare aurie.  La final, toacă pătrunjelul şi adaugă-l deasupra, pentru mai mult gust.

Sursa: https://www.budgetbytes.com