Miniprăjituri cu cocos şi mousse de căpşuni

1 profimedia 0103737746 jpg jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu fructe proaspete, sănătoase şi gustoase. Fructele consumate constant îţi asigură o imunitate de fier, acum, în plin sezon rece.

  • Porții: 8 bucăţi
  • Timp total: 2 h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1 h 30 min
  • Categorie: prajituri, mousse

Ingrediente

Pentru blat: ● 1 ou

● 300 g zahăr ● 100 g fulgi de

cocos ● 200 ml iaurt de băut

● 10 g praf de copt

● 1 praf de sare

● 200 g făină

● 100 ml smântână dulce

Pentru mousse:

● 500 g brânză cremoasă

● 350 ml smântână

lichidă

● 100 ml smântână fermentată

● 100 g dulceaţă de căpşuni

● 100 g zahăr

● 30 g gelatină

Pentru decor

● 200 g dulceaţă de căpşuni

● 50 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, baţi oul cu 150 g de zahăr, apoi torni iaurtul şi continui să mixezi. Adaugi făina, sarea şi praful de copt cernute şi amesteci bine. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată, cu pereţii înalţi şi detaşabili. Amesteci restul de zahăr cu fulgii de cocos, îl întinzi peste aluat şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C. După 10 minute, ungi blatul cu smântână şi îl mai laşi la cuptor încă 25 de minute.

Pentru mousse-ul de căpşuni, hidratezi, 10 minute, gelatina în 100 ml de apă, apoi o aşezi pe foc. Adaugi zahărul şi amesteci continuu. Torni smântâna fermentată. Laşi amestecul 

să devină fierbinte, dar fără să fiarbă, apoi îl iei de pe foc. Baţi cu mixerul brânza şi o încorporezi, treptat, în amestecul cu gelatină. Separat, baţi smântâna lichidă rece până devine  cremoasă, apoi o încorporezi în brânză. La final, adaugi dulceaţa de căpşuni.

Decupezi blatul cu inele ovale, torni pe fiecare în parte din mousse-ul de căpşuni răcit, apoi întinzi un strat de dulceaţă de căpşuni şi le decorezi cu fulgii de cocos. Le dai la frigider peste noapte.

Dacă vrei, poţi lăsa blatul întreg, peste care întinzi mousse-ul de căpşuni, dulceaţa şi să presari fulgii de cocos.

FOTO: PROFIMEDIA