Plăcintă cu legume

2 profimedia 0102304624 jpg jpeg

Legume din abundenţă, condimente aromate, toate într-un aluat pufos şi uşor. O delicioasă plăcintă-aperitiv, care e bună şi caldă, şi rece. Alături de o salată constuie o masă completă.

  • Porții: 1 plăcintă
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 45 min
  • Categorie: placinta, antreuri, placinta sarata

Ingrediente

● 1 foaie aluat foitaj

● 100 g şuncă de curcan

● 100 g mazăre,

din conservă

● 1 fir de praz

● 2-3 cartofi fierţi în coajă

● 2-3 linguri ulei

● 100 g cremă de brânză

● 50 g parmezan ras

● sare

● piper

● 1 ou

● 1 lingură susan

● ½ linguriţă chimen

Mod de preparare

Cureţi firul de praz, îl toci şi-l căleşti în ulei 5 minute. Adaugi mazărea şi şunca tocată, amesteci şi mai ţii pe foc 3 minute, apoi dai deoparte. Descojeşti cartofii şi-i tai cubuleţe. Amesteci ingredientele călite cu cartofii, crema de brânză, parmezanul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Întinzi foitajul decongelat şi aşezi pe jumătate din el umplutura, apoi acoperi cu restul de aluat şi lipeşti marginile. Ungi foitajul cu oul bătut şi presari chimenul şi susanul. Dai plăcinta

la cuptor până se rumeneşte.

FOTO: Profimedia