Ceapă umplută cu carne
Ştiai că ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume pentru sănătate? Fie ca este cea uscata, fie ca este cea verde, ceapa este un aliment bogat în vitamine şi în minerale.
De ce ingrediente ai nevoie pentru ceapă umplută cu carne 500 g carne de vită tocată 21 cepe mici 200 g suc de roşii 1 linguriţă pastă de ardei 5 linguriţe ulei sare piper cimbru pătrunjel, pentru servit
Cureţi cepele, le tai câte un căpăcel şi le îndepărtezi miezul.
Toci mărunt miezul şi îl căleşti în uleiul încins. Adaugi carnea, o rumeneşti, apoi încorporezi pasta de ardei. Torni sucul de roşii, condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust şi amesteci continuu, iar când s-a pătruns carnea o dai deoparte la răcit.
Separat, pui cepele la fiert în apă fierbinte, le dai în clocot, 2 minute, după care le laşi la scurs şi le umpli cu compoziţia de carne.
Le aşezi într-o tavă de copt, adaugi puţină apă şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, până se rumenesc.
Le serveşti calde, presărate cu pătrunjel mărunţit.