Chifle aromate cu carne de porc

Bread Cakes with Smoked Meat (step by step) jpeg

Încearcă şi tu chiflele aromate cu carne de porc pentru mesele de Sărbători.

Ingrediente Pentru aluat: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 30 ml ulei ½ lingură sare ½ lingură zahăr ½ linguriţă oregano ½ linguriţă cimbru uscat Pentru umplutură: 1 ceapă tocată 200 g carne de porc afumată crenguţe de cimbru, după gust sare piper

Pui făina într-un vas. Freci drojdia cu zahărul şi o dizolvi în apă călduţă. Torni peste făină. Frămânţi aluatul, adăugând treptat uleiul, cimbrul, oregano şi sarea. Acoperi şi laşi 30 de minute la dospit. Întinzi aluatul într-o foaie şi decupezi forme rotunde.

Căleşti ceapa împreună cu carnea de porc tăiată bucăţele 2-3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi chiflele într-o tavă tapetată şi le aplatizezi uşor. Pui pe fiecare 1-2 linguri din compoziţia cu carne şi ceapă. Dai la cuptor până se rumenesc uşor. Serveşti cu crenguţe de cimbru.