FOTO Minipizza cu muşchiuleţ de porc
Un deliciu pentru întreaga familie, dar mai ales, un răsfăţ pentru cei mici.
Ingrediente
Pentru aluat 10 g drojdie 1/2 linguriţă zahăr 100 ml apă călduţă 250 g făină 1 praf de sare 3 linguri ulei
Pentru topping
350 g muşchiuleţ de porc
2 cepe potrivite
1 linguriţă de chimen
sare
piper
susan pentru decor
tije de cimbru proaspăt
1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu zahărul şi două linguri de apă călduţă. Pui într-un bol făina cernută cu un praf de sare. Adaugi amestecul de drojdie, apa călduţă rămasă şi amesteci bine. Torni uleiul, apoi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi să crească într-un loc cald, 30 de minute.
Tai cubuleţe muşchiuleţul de porc şi toci ceapa mărunt.
Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi căleşti ceapa până se înmoaie şi devine sticloasă. Adaugi cubuleţele de muşchiuleţ de porc, chimenul, sarea şi piperul, după gust. Mai căleşti 5 minute, apoi dai deoparte.
Întinzi aluatul cu sucitorul pe o suprafaţă plană presărată în prealabil cu făină. Dai gura unui pahar prin făină, apoi tai cercuri de aluat pe care le pui într-o tavă încăpătoare pe hârtie de copt. Le apeşi uşor cu o lingură în centru, pentru a face loc toppingului, pui câte un pic de umplutură în fiecare adâncitură de aluat şi la final presari susan. Introduci tava în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Le serveşti calde, dar sunt gustoase şi reci, pe un platou, ornate cu tije de cimbru.