Frigărui de pește cu sos de kiwi
Aceste frigărui de peşte cu sos de kiwi sunt acea savoare a cinei pe care greu o poţi uita.
Ingrediente
500 g file de pește alb
2 linguri ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
condimente pentru pește
sare și piper
Pentru sos
2 kiwi, curățate și tăiate bucăți mici
2 linguri miere
1 lingură sos de soia
1 lingură oțet de mere
1 lingură ghimbir proaspăt ras
sare și piper
bețe de frigărui
Mod de preparare
Într-un blender, mixezi kiwi, miere, sos de soia, oțet de mere, ghimbir ras, sare și piper până când obții un sos omogen. Dacă dorești să fie mai subțire, poți adăuga puțină apă. Guști sosul și ajustezi, adăugând mai multă miere sau zeamă de lămâie, sare sau piper. Pui sosul într-un bol.
Tai fileurile de pește în bucăți potrivite pentru a le înfige pe bețele de frigărui. Într-un castron, amesteci uleiul de măsline, condimentele pentru pește și sucul de lămâie. Lași la marinat peștele în acest amestec cel puțin 30 de minute.
Asamblezi frigăruile: înfigi bucățile de pește marinat pe bețe. Dacă folosești bețe de bambus, asigură-te că le-ai înmuiat în prealabil în apă aproximativ 30 de minute pentru a evita arderea lor în timpul gătitului. Le gătești pe grătar sau într-o tigaie grill pentru 4-6 minute pe fiecare parte sau până când peștele se rumenește. Aranjezi bețele pe un platou și torni sosul de kiwi deasupra.