Frigărui de pui
O combinaţie prefectă, de vară, de legume şi carne de pui.
Ingrediente (7-8 porţii) 1 kg piept pui dezosat 2 cepe 1 dovlecel 2 ardei graşi 500 g roşii 3 fire ceapă verde
Pentru sos
3 linguri ulei
sare
piper
cimbru verde
fulgi ardei iuţi
Mod de preparare
Speli toate legumele, le cureţi şi le tai în bucăţi potrivite, inclusiv ceapa verde. Speli carnea, o tamponezi cu şervete absorbante şi o tai în bucăţi. Pregăteşti grătarul şi frigăruile. Dai toată carnea şi legumele prin uleiul amestecat cu sare, piper, fulgi de ardei iuţi şi cu cimbru. Alternezi cuburile de carne cu bucăţile de legume pe fiecare frigăruie, după gust. Pui frigăruile pe grătar şi le laşi să se facă pe ambele părţi până se pătrunde carnea. Le serveşti calde, ca atare sau cu garnitură ori o salată.